Party nieuws

Jubileumdansjes bij Nachtcollege

maandag 17 oktober 2016

Party nieuws: Jubileumdansjes bij Nachtcollege



Terug naar de schoolbanken… Daar moet je toch niet aan denken, maar soms kan het prettiger zijn dan je verwacht.

Lerende voetjes
Het ‘terug naar de schoolbanken-gevoel’ kregen we toen we op weg waren naar een bijzonder feestje van organisatie Nachtcollege. Een soort van bijzonder onderwijs voor lerende voetjes waarbij een mens met liefde huiswerk wil maken.

Nachtcollege is een organisatie die in een korte tijd een goede reputatie heeft opgebouwd met eigen feestjes, maar ook als onderdeel van grotere party’s zoals bij het Smeerboel Festival in Utrecht afgelopen september.

Dit jaar bestaat Nachtcollege vier jaar, wat uiteraard een prima reden is om het uitgebreid op verschillende locaties te vieren. Maastricht, Groningen, Breda, Eindhoven, Nijmegen... Een kleine selectie van de vele plaatsen die in de periode van september tot en met december worden aangedaan.

Verschillende locaties die er net even anders uit zien, maar waarbij de opzet van het feest wel dezelfde stijl heeft. Bij ieder feest uiteraard andere Dj’s, maar in hoofdlijn een zaal met house en een zaal met techno. Feesten maar! Vandaag zouden we de sfeer gaan proeven in good old Nijmegen. Voor nauwelijks 15 euro konden we een hele nacht ons helemaal laten gaan op de dansvloer, dus we hadden er zin in!

Sprookjeslocatie
Na een snelle reis stonden we in de rij om het sprookjesoord Doornroosje binnen te treden. De locatie van deze dag ligt strak tegen het centraal station van Nijmegen en valt daardoor prima zowel met openbaar vervoer als auto te bereiken. Het eerste had een voorkeur want parkeren in de binnenstad is niet goedkoop.

Doornroosje is een leuke locatie waar vele feesten worden gevierd. Er stond buiten een aardig windje, dus het verlangen om snel naar binnen te gaan was groot. Met ongeduldige voeten schuifelden we in de rij en voor we het wisten werden we vriendelijk welkom geheten door het personeel en stonden we in de warme hal van dit kleine feestparadijs. Onze jassen konden we gratis kwijt bij de garderobe en voor overige spullen waren meer dan genoeg kluisjes. Let’s party!

Dit was de nacht waarbij alle bezoekers in een soort van sprookje zouden worden meegenomen in de dynamische muziek van house en techno. De rode zaal stond voor de house met Dj’s als Anil Aras, Buurman & Buurman, Sidney Charles en Wouter S. Terwijl de paarse zaal stond voor techno met namen als Fowlk, Ansome en Stranger.

Onze voeten besloten dit avontuur te starten in de rode zaal waar net een afwisseling van de wacht plaatsvond. Dj Anil Aras had zijn muzikale verhaal gedraaid, en het duo Buurman & Buurman mocht de stage overnemen. Voor ons als bezoekers een heerlijke timing van binnenkomst, want er werd gelijk een stevige beat neergezet.

Snelle drankjes
Al dansend liepen we gelijk maar even langs de bar om ons te voorzien van een drankje. De zaal stond aardig vol, maar bij Doornroosje hadden ze duidelijk rekening gehouden met een grote opkomst. Met voldoende personeel werden we vliegensvlug geholpen. En wat is het fijn om op een plek te komen waar je gewoon met contant geld kan betalen in plaats van een rij in te moeten gaan voor muntjes. Met een lekker drankje in de hand werd het tijd om eens flink te gaan ‘studeren’ op de dansvloer.

De rest van het lichaam stond op dat moment eigenlijk nog een beetje op een relax- of pauzestand, maar dat gold absoluut niet voor de voeten, die zoals altijd wel weer toe waren aan een verzetje. En zonder ook maar te hoeven nadenken werd de beweging ingezet. Was ook niet zo heel veel moeite, want de muziek van Buurman & Buurman was zo gelikt dat je gelijk helemaal werd meegevoerd in de wereld die de heren op het podium voor ons hadden bedacht. Wat dat betreft wisten ze alle feestgangers prima op te zwepen, heerlijk!

De tijd vloog als een razende voorbij en na anderhalf uur kwam er weer een afwisseling van muzikale verhalenvertellers aan in de house zaal. Ook voor ons een mooie gelegenheid om eens de andere wereld van de paarse technozaal te gaan verkennen. Daar stond Dj Fowlk zijn sfeervolle muziekstory af te ronden, om vervolgens te worden afgelost door Ansome.

En opnieuw werden de voeten gedwongen om mee te gaan in de stevige beat. Die voeten waren duidelijk de baas en de rest van het lichaam had maar te volgen. Al dansend werden er zeer lokaal wat rondjes gemaakt, waarbij we intussen ook de nodige bekenden tegen kwamen vanuit de regio of van andere leuke festivals.

Beat bla bla bla
Een praatje hier, een praatje daar… Een dansje hier, een dansje daar.. Het geheel werd op verschillende tijden lekker met elkaar afgewisseld. De sfeer in het gebouw was lekker ontspannen, maar uitgelaten. Iedereen had uitgekeken naar een heerlijke nacht. Na behoorlijk wat dansjes werd het heel even tijd om met de schrijversderriere plaats te nemen op een lekkere lounge die in de hal van Doornroosje was gestationeerd. Lekker tussen de zalen in, wat zou de volgende halte worden? Best een lastige vraag nog met zo’n goede line-up op in beide zalen.

Na een aangename pauze werd het toch echt weer tijd om de sfeervolle klanken te horen en vooral te beleven. Niets moet, alles mag! De tijd vloog namelijk zo snel voorbij dat we niet te lang moesten wachten om de muzikale boot niet te missen. Het laatste anderhalf uur werd bij house ingezet door Wouter S. en bij techno door Stranger.

Goede Dj’s, en wat doe je dan wanneer je het heel even niet meer weet waar je het liefst de voeten aan het werk wil zetten? Dan ga je gewoon voor een bepaalde tijd tussen rode en paarse zaal pendelen. Zo krijg je toch van beide Dj’s de heerlijke muziek mee en hoef je maar weinig te missen.

Dansend wakker worden
Vele dansjes, drankjes en gezelligheid later kwam de klok van 5 uur in zicht. Hele volksstammen lagen nog op één oor, terwijl wij nog maar eens voor een nieuw dansje gingen.

Grappig, er was geen collegezaal te zien, maar toch hadden we deze nacht een speciaal muzikaal onderwijs gevolgd. Studielessen voor de voetjes! We waren eerder al bij het jubileumfeestje van Nachtcollege in Breda geweest. Een plek waar we ook optimaal van het feest hadden genoten, en in het Nijmeegse hadden ze gelukkig dezelfde ervaring.

Nadat de laatste noten door de boxen hadden gegalmd moesten we er toch weer aan geloven. Back to normal life, neeeee! Langzaam liepen we het pand uit om met de wind in het gezicht, maar nagenietend van deze heerlijke nacht, de eerste ochtendtrein maar eens te gaan zoeken.
De nacht was nog veel leuker en beter dan ze zelf vooraf hadden verwacht! Geweldige Dj’s met hun heerlijke muziek, en de sfeer in Doornroosje was ook buitengewoon aangenaam. Een veelal jong publiek

In de trein op weg naar huis konden ze even nababbelen over dit heerlijke avontuur. Gelukkig gaan er nog veel volgen, dus er valt nog heel wat te ‘studeren’. Deze nacht zouden we niet snel vergeten, en zo hoort het ook! Op naar het volgende feestje ;-)

Reporter: Eugène van Essen 


Meer info evenement




Foutje gezien? Let us know!


Guestzone is weer terug aan de top!

Members nemen soms de moeite om ons te bedanken voor de gewonnen gastenlijstplekken en/of vrijkaarten, wat wij natuurlijk erg leuk vinden.

Check een aantal van de reacties.



Maak kans op een JBL Charge 5 Bluetooth speaker!

Maak kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker!


De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben wij 139.080 vrijkaarten verloot onder onze members.

Dat zijn er ruim 800 per maand. En dat al bijna 15 jaar lang!

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.


Je maakt bovendien direct kans op een draagbare JBL Charge 5 Bluetooth speaker twv €159,99!

Water- en stofdicht ontwerp, staat garant voor 20 uur afspeeltijd en brengt een ongeëvenaarde JBL Signature Pro Sound.

Al member?

Uiteraard maak jij dan ook kans. Log in en controleer of alle gegevens zijn ingevuld en up-to-date zijn.
Maak extra kans door een leuke/originele reactie te schrijven onder onze Facebookpost.



Vrijkaarten voor de beste events en festivals!

De kans om te winnen bij Guestzone is groot. Inmiddels hebben we 139.080 vrijkaarten verloot onder onze members.

Maak een gratis account aan zodat jij ook vrijkaarten, gastenlijstplekken, vip-tafels en bonnen/muntjes kunt winnen.

Nieuws


Meedoen met de winacties?


Hoe kan ik meedoen met de winacties?

Al ruim 10 jaar verloten we iedere maand ruim 1.000 vrijkaarten! De kans om vrijkaarten te winnen bij Guestzone is dan ook heel groot.


Populaire Winacties

Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Inloggen


member organisatie
Of login met je emailadres



Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Member account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Win vrijkaarten
Logo Guestzone

Zakelijk account aanmaken


member organisatie


akkoord met de algemene voorwaarden

Beveiligd door reCAPTCHA.
Logo Guestzone
Vul het e-mailadres in waarmee je bij ons bent ingeschreven.






Beveiligd door reCAPTCHA.
Wachtwoord wijzigen
vul hieronder 2x je nieuwe wachtwoord in

Uitnodigingen
Hier informatie over winactie
Deelnames 0
Afmelden?
Wanneer je geen gebruik kunt maken van deze winactie, meld je dan zsm af zodat wij nog iemand anders blij kunnen maken.



Let op: het is verboden om jouw gewonnen aan te bieden en/of te verkopen. Klik hier voor meer informatie.

Win vrijkaarten!
Om mee te kunnen doen met onze winacties koppel je jouw mobiele nummer aan je account. Door deel te nemen aan de winacties maak je kans op vrijkaarten en gastenlijstplekken.
Kosten
Je betaalt €0,40 voor het koppelen van je mobiele nummer en voor iedere deelname aan een winactie. Dit zijn éénmalige kosten (geen abonnement). Prijzen zijn inclusief BTW.

Ben je jonger dan 18 jaar?
Vraag toestemming aan je ouders!
Koppelen via telefoon
Klik op de link van de code zodat deze wordt geïmporteerd naar je telefoon. Verstuur het bericht naar 4004.

Koppelen via laptop/pc
Verstuur op je mobiel onderstaande code via sms naar 4004.

De code:


Voorwaarden

Check hier de spelvoorwaarden.

De Reclamecode SMS- en Mobiel Internet Dienstverlening en de Gedragscode SMS-en Mobiel Internet Dienstverlening zijn van toepassing.
Telefoonnummer herstellen

Via Mobiel?
Klik op de link van de code zodat deze automatisch wordt geïmporteerd naar je telefoon. Druk daarna op 'verstuur'.


Zit je achter een PC?
Ga op je mobiel naar 'berichten', toets de onderstaande code in en verstuur de sms naar 4004


De code:

Nieuw nummer koppelen

Klik op de link van de code. Die wordt dan automatisch geïmporteerd in de app 'berichten'. Verstuur het bericht.

CODE:

Je kunt ook handmatig de code intoetsen en de sms versturen naar 4004


Akkoord met sms om te winnen

Als je meedoet aan een winactie en je wint krijg je hiervan een SMS. Deze kost geld.

Klik hier voor meer informatie.
Premium service
Update service
Ontvang een berichtje wanneer wij belangrijk nieuws hebben. Zo blijf je altijd op de hoogte.
E-mailadres wijzigen
E-mailadres valideren
Klik op onderstaande button om een nieuwe mail te versturen zodat jij je mailadres kunt bevestigen.

Let op!
Wanneer je de mail niet direct kunt vinden, check dan je spambox.
Wachtwoord wijzigen
Type hieronder je nieuwe wachtwoord in

Account verwijderen
Je kunt je account verwijderen